Возачот чиј камион пропадна во центарот на Скопје е уапсен и однесен на суд

Возило на приватната компанија чиј камион неовластено влегол на плоштадот Македонија, по што причинил материјална штета – НЕМА ДОЗВОЛА ЗА ДВИЖЕЊЕ на плоштадот, иако има поднесено такво барање, соопшти Град …

Возачот чиј камион пропадна во центарот на Скопје е уапсен и однесен на суд Read More

(Фото) Повторно пропадна возило во фонтаната на плоштад „Македонија“

Камион утрово пропадна на плоштадот „Македонија“. Станува збор за возило на приватна компанија кое со тркалата пропаднало во плочникот во делот каде се наоѓа партерната фонтана. Камионот е со турски …

(Фото) Повторно пропадна возило во фонтаната на плоштад „Македонија“ Read More

Емотивен статус на наставничка од Македонија: Здогледувам ученик што загризува сув леб, почна да рони солзи кога му дадов чај

Ниските примања стануваа се поголем проблем, особено за родители кои децата ги испраќаат во училиште со многу малку храна, па дури и суво лепче. Со ваква непријатна ситуација со соочи …

Емотивен статус на наставничка од Македонија: Здогледувам ученик што загризува сув леб, почна да рони солзи кога му дадов чај Read More

Реџепи: Верувам дека ќе обезбедиме мнозинство, за уставните измени

Поранешниот пратеник на опозициската Беса, кој сега функционира како независен пратеник и е практично дел од владејачкото мнозинство, вели дека во Собранието ќе се обезбеди двотретинско мнозинство за уставните измени …

Реџепи: Верувам дека ќе обезбедиме мнозинство, за уставните измени Read More

ЈПДП во вториот квартал годинава наплати патарини во износ од 12 милиони евра

Наплатените средства се 20,99 проценти од вкупно планираниот приход по тој основ за годинава. Во споредба со истиот период од минатата година, приходот од патарини е поголем за 13,6 проценти, …

ЈПДП во вториот квартал годинава наплати патарини во износ од 12 милиони евра Read More