Се симнува или се качува мачката по скалите: Одговорот кажува многу за вас

Се симнува или се качува мачката по скалите: Одговорот кажува многу за вас.

Псиxoлошките тестови се многу често заосновани на она што најпрвин гледате на зададената фотографија.

Таков случај е и со ова маче.

Добро погледнете ја оваа фотографија и одговорте дали мачката се симнува или се качува по скалите? Одговорот ќе открие многу за вас.

Ако одговоривте дека мачката се качува по скалите, тоа значи дека воопшто не обрнувате внимание на деталите и многу е веројатно дека сте многу не организирани.

Па според тоа често сте наивни и верувате во се што ќе ви се каже. Цинизамот за цвас нешто непознато и често уживате во животот повеќе од другите.

Ако одговоривте дека мачката се симнува по скалите, или обрнувате многу внимание на деталите или имате натприродна интелигенција.

Многу внимателно испитувате се што гледате и слушате, и поставувате тон прашања. Вие сте идеална личност ако не некој му треба совет, зошто може да ја согледате ситуацијата од невозможен агол.

Ова се митови за мачките во кои многумина веруваат:

Мачките сакаат млеко Мачките, како и другите цицачи, пијат млеко додека се мали, но кога ќе се одвикнат од мајчиното млеко престануваат да произведуваат ензими потребни за создавање на млекото. Ова значи дека повеќето мачки се нетолерантни на лактоза.

Постои уште еден проблем со млекото, а тоа се масти и калории, што значи дека мачките можат да се здебелат од млекото

Мустаќите им помагаат да одржат рамнотежа
Сите веруваат дека мустаќите се поврзани со рамнотежата на мачките. Но мустаќите им служат за навигација и сензорна перцепција.

Мустаќите на мачките се создадени од ист материјал како и роговите на другите животни, од кератин. Преку мустаќите тие можат да ги чувствуваат промените во воздухот и сл.

Губење на мустаќите би предизвикало дезориентација, збунетост и исплашеност

Мачките секогаш слетуваат на нозе
Мачките не можат секогаш да слетаат на нозете. Ова го прават затоа што имаат способност да го превртуваат својот ’рбет. Кога скокаат или паѓаат, нивното чувство за рамнотежа се балансира, додека ’рбетот се ротира и израмнува за безбедно паѓање.

Се работи за рефлекс на кој му е потребно време. Ако мачката падне од ниска височина, обично нема да има време да се сврти целосно и да слета на нозе.

Тие се по природа осамени

Мачките можат да преживеат сами, а кога се собираат во групи најчесто ротираат околу една основна група на женки.

Освен што дивите мачки се собираат во колонии, тие делат и одговорности, ги чуваат мачињата, а дури имаат и најдобри пријатели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *