Зборот е збор: Љупчо Николовски ги донираше дневниците од службените патувања на здружението за маргинализирани лица Pink Support од Ранковце

Зборот е збор: Љупчо Николовски денеска ги донираше дневниците од службените патувања на здружението за маргинализирани лица Pink Support од Ранковце.

Неодамна на настанот по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост организиран од Country side и Europe House Крива Паланка дадов збор дека оваа година дневниците од службените патувања во странство за цела 2022 година ќе ги донирам на здружението за маргинализирани лица Pink Support од Ранковце.

Зборот е збор и денеска тие средства ги предадов на здружението, дел ќе бидат наменети за да ја оспособиме количката на Делфина Стоилковска, лице со инвалидитет, а дел за поддршка на лицата со инвалидитет од општините Ранковце и Крива Паланка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *