112 години од раѓањето на Мајка Тереза

Денеска се одбележуваат 112 години од раѓањето на Мајка Тереза (вистинското име и е Агнеса Гонџа Бојаџиу). Таа е родена на 26 август 1910 година на тогашната улица “Поп Кочина” …

112 години од раѓањето на Мајка Тереза Read More